POWER ITF TAEKWON-DO SVK
Taekwon-Do kerhotoiminta SVK:ssa
OHJAAJAT
 • Olga Berkinfand
  Estonia

  Olga Berkinfand (Borisenko) 3. Dan on Power ITF Taekwon-Do:n ohjaaja. Viron maajoukkueella kilpaileva ja kansainvälinen B-tuomari Olga Berkinfand on saavuttanut huikealla urallaan mm:


  3 x MM pronssia

  5 x EM mitalisti (hopea + pronssi)

  1 x European Cup kulta

  14 x Viron mestari

  14 x Baltian mestari

  4 x kultaa, Amber Cup Latvia

  Monikertainen World Cup mitalisti

  1 x kulta, King Of Taekwon-Do

  1 x kulta, Czech Open

  Estonian Martial Arts - Best Sportsman 2014

 • Ian berkinfand
  Finland
  Ian Berkinfand 2. Dan on Power ITF Taekwon-Do:n ohjaaja sekä ITF Taekwon-Do liitto ry:n varapuheenjohtaja. Lisäksi Ian Berkinfand on kansainvälisen tason B-tuomari.

TAEKWON-DO

Taekwon-Do on monipuolinen harrastus joka kehittää harrastajan fyysisiä ominaisuuksia, voiman, nopeuden, liikkuvuuden, koordinaation ja tasapainon osalta. Monipuolisten liikuntataitojen ja valmiuksien lisäksi Taekwon-Do kehittää myös positiivista minäkuvaa, tervettä itsetuntoa, sekä vuorovaikutustaitoja.
Harjoituksissa opitaan yhteisten pelisääntöjen noudattamista sekä harjoituskavereiden ja ohjaajien kunnioittamista.
Taekwon-Don harrastaja aloittaa alkeiskurssista ja etenee vyö asteittain eteenpäin, jokaisessa vyö kokeessa mitataan fyysisen kunnon lisäksi teknistä osaamista ja teoriatietoja.
Harrastajan tulee ymmärtää käyttämiensä tekniikoiden merkitys ja niiden käyttötarkoitus.

TAEKWON-DO OSA-ALUEET

Ottelu
Liikesarjat
Erikoistekniikat
Voimamurskaus
Itsepuolustus

HARJOITUKSET

Tarjoamme monipuolista ITF Taekwondo:n opetusta, joka sopii sekä lapsille, että aikuisille. Painotamme

harjoituksia erityisesti lyönti- ja potkutekniikkaan sekä harrastajan fyysiseen kuntoon.


Tarjoamme opetusta venäjän ja suomen kielellä.

Fyysinen kunto ja liikkuvuus
Harjoituksissa panostetaan erityisesti harrastajan fyysiseen yleiskuntoon, nopeuteen ja liikkuvuuteen.
Notkeus
Notkeus ei ole välttämätön, mutta se tärkeä osa Taekwon-Do:n harjoittelua.
Potkut
Taekwon-Do tunnetaan näyttävistä potkuista. Harjoituksissa keskitytään erityisesti potkujen tekniikkaan.
Ottelu
ITF Taekwon-Do:n ottelussa sovelletaan tekniikoiden voiman, nopeuden sekä taktiikan käyttöä. ITF Taekwon-Do:n ottelu on Semi-Contact ja siinä on määritelty tarkat säännöt, joita noudatetaan sekä harjoituksissa, että kilpailuissa.
Liikesarjat
Liikesarjat ovat hyökkäävien sekä puolustavien tekniikoiden yhdistämistä. ITF Taekwon-Do:n liikesarjat parantavat notkeutta, liikkuvuutta sekä hengityksen hallintaa.

Ottelun avulla voidaan mitata vastustajan vahvuutta, mutta se ei määritä tekniikan laatua. Liikesarjojen avulla mitataan yksilöllisen tekniikan tasoa.
Voimamurskaus, erikoistekniikka ja itsepuolustus
ITF Taekwon-Do:on kuuluvat myös lautojen murskaaminen, hienot erikoistekniikat, joissa suoritetaan erilaisia hyppypotkuja korkealle sekä itsepuolustustekniikat.
HARJOITUSAJAT
3. JAKSO
01.12.2023 alkaen

Maanantaisin
14:00-15:00, Monitoimitila, B132, luokat 0–2
15:00-16:00, Monitoimitila, B132 luokat 3–9

Torstaisin
14:00-15:00 Luokat 0–6, Sali 2
15:00-16:00 Luokat 0–9, Sali 1 (extratunti)


Lisätietoja
Lisäsimme yhden Taekwon-Do:n extratunnin torstaisin 15:00-16:00, niille jotka eivät pääse torstaisin aikaisemmalle tunnille (14:00-15:00), tai niille, jotka syystä tai toisesta ovat olleet poissa maanantain tunnilta, tms. Pyydämme vanhempia ilmoittamaan sähköpostilla mahdollisista lapsen aikataulujen muutoksista tulevissa jaksossa sähköpostilla: poweritffinland@gmail.com
HARJOITUSMAKSUT
2 KERTAA VIIKOSSA
55€ kuukaudessa
Perhealennus –15€ / kk / perheenjäsen

1 KERRAN VIIKOSSA
30€ kuukaudessa
Perhealennus –8€ / kk / perheenjäsen

JÄSENMAKSU
20€ / vuosi / harrastaja
ILMOITTAUTUMINEN

Voit ilmoittautua koska tahansa täyttämällä alla oleva lomake, soittamalla, kirjoittamalla sähköpostia tai tulemalla suoraan paikan päälle harjoitusaikana. Ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen.

Lapseni käy harjoituksissa

Yleistä tietoa Taekwon-Do harrastajille SVK:ssa

Mitä tarvitsee ottaa mukaan treeneihin?
Harjoituksiin oppilaat tarvitsevat mukaan treenihousut, t-paidan ja vesipullon. Taekwon-Do:a harjoitellaan aina paljain jaloin.

Taekwon-Do puku ja vyö ei ole alussa välttämätön ja halutessaan sen voi tilata ilmoittamalla sähköpostitse. Lisätietoja puvuista löydät alempana.
Henkilötietolomakkeet
Oppilaille annetaan mukaan henkilötietolomake, jonka vanhempien on täytettävä. Henkilötietolomake voidaan lähettää myös sähköpostitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen täältä.
Harjoitusmaksut
Kuukauden harjoitusmaksut maksetaan seuran tilille aina kuluvan kuukauden aikana 20. päivään mennessä. Jokaisesta harjoituskuukaudesta tulee lasku. Jäsenmaksut maksetaan tammikuussa ja uudet jäsenet seuraavan kuukauden aikana aloituksesta. HUOM! Käytä aina laskun viitenumeroa.

Täältä voit ladata teorian, saada lisätietoja puvuista, varusteista, lisenssistä sekä vyökokeista.

Teoria
Täältä voit ladata alkeiskurssiteorian, liikesarjamonisteet 9 gup – 1 Dan, sekä muut materiaalit.
Taekwon-Do puku (Dobok)
Taekwon-Do puku eli korean kielellä "Dobok", voi tilata seuran kautta. Puvun pitää olla ITF maailmanliiton hyväksymä virallinen ITF puku. Tällä hetkellä maailmanliiton hyväksytyt puvut ovat Sasung ja Daedo (ITF Approved versio). Puvun hinta on 01.01.2023 alkaen 50€.
Otteluvarusteet
ITF Taekwon-Do:n ottelussa käytetään seuraavat varusteet: otteluhanskat, jalkasuojat, säärisuojat, kypärä, hammassuoja, alasuojat (miehet ja naiset), rintasuojat (naiset). Otteluvarusteet käytetään sekä harjoituksissa, että kilpailuissa. Suosittelemme hankkimaan ITF maailmanliiton hyväksytyt otteluvarusteet, joita voi tilata seuran kautta.
Vyökokeet
Vyökokeet järjestetään noin 1–2 kertaa vuodessa. Seuran vetäjät opastavat harrastajia milloin on seuraavan vyökokeen ajankohta sekä paikka, joissa se järjestetään.
Lisenssi ja vakuutus
Taekwon-do lisenssi ja vakuutus ovat harrastajalle vapaaehtoisia, mutta niitä vahvasti suositellaan.
Taekwon-Do lisenssin hinta on 39 €. Taekwondolisenssi on tarkoitettu kaikille Suomen Taekwondoliiton alaisten seurojen jäsenille niin harrastajille kuin kilpailutoimintaan osallistuville. Lisenssi kattaa kaikki Taekwondoliiton alaiset lajit (WT- ja ITF-taekwondo).

Lisenssillä saat osallistumisoikeuden Suomen Taekwondoliiton tapahtumiin (leirit, kilpailut, ym tapahtumat). Lisenssin hankkimisen yhteydessä suositellaan myös OP Vakuutuksen Sporttiturvavakuutuksen ostamista.
Kilpaileminen
Taekwon-Do:ssa kilpailaan viidessä eri osa-alueissa: ottelu, liikesarjat, erikoistekniikka, murskaus ja itsepuolustus. Alemmille vyöarvoille kilpaileminen on täysin vapaaehtoista. Nykyisten vyöarvokoe vaatimusten mukaan 5 gup:sta (ylempi vihreä vyö) ylöspäin vähintään 1 kilpailu jollakin osa-alueella ennen vyökokeen suorittamista on pakollinen. Ei ole siis pakkoa kilpailla esim. ottelussa vaan voi kilpailla esimerkiksi pelkästään liikesarjoissa tai erikoistekniikoissa.

Seura tiedottaa aina tulevista kilpailuista ja harrastaja voi ilmoittaa halukkuudesta osallistua seuran vetäjille.
ITF Database
Database on ITF Taekwon-do maailmanliiton kansainvälinen tietokanta, jossa on paikallisten liittojen, seurojen ja harrastajien tiedot. Tiedot säilytetään GDPR-asetusten mukaisesti. Database maksu on 10€/vuosi ja se on pakollinen keltaisesta vyöstä ylöspäin. Uusien harrastajien ei tarvitse alussa maksaa sitä.
Lisätietoja teoriasta, vyökoevaatimuksista ja varusteista voit aina kysyä seuran vetäjiltä.
Made on
Tilda