POWER ITF TAEKWON-DO

TAEKWON-DO

Jalan ja käden tie.

TAEKWON-DO

Taekwon-Do on monipuolinen harrastus joka kehittää harrastajan fyysisiä ominaisuuksia, voiman, nopeuden, liikkuvuuden, koordinaation ja tasapainon osalta. Monipuolisten liikuntataitojen ja valmiuksien lisäksi Taekwon-Do kehittää myös positiivista minäkuvaa, tervettä itsetuntoa, sekä vuorovaikutustaitoja.
Harjoituksissa opitaan yhteisten pelisääntöjen noudattamista sekä harjoituskavereiden ja ohjaajien kunnioittamista.
Taekwon-Don harrastaja aloittaa alkeiskurssista ja etenee vyö asteittain eteenpäin, jokaisessa vyö kokeessa mitataan fyysisen kunnon lisäksi teknistä osaamista ja teoriatietoja.
Harrastajan tulee ymmärtää käyttämiensä tekniikoiden merkitys ja niiden käyttötarkoitus.

TAEKWON-DO OSA-ALUEET

Ottelu
Liikesarjat
Erikoistekniikat
Voimamurskaus
Itsepuolustus
Taekwon-Don harrastajan tie on pitkä ja lajista voi kehittyä vuosien harrastamisen myötä elämäntapa.
Harrastajia ohjataan kohti terveellisiä elämäntapoja harjoituksissa sekä tapahtumissa ja kilpailuissa.
Kaikki ovat tervetulleita toimintaan kaikkia kohdellaan tasavertaisesti. Ketään ei syrjitä tai jätetä ulkopuolelle, jokaista kunnioitetaan yksilönä.
Valalla Taekwon-Don harrastaja sitoutuu noudattamaan lajille ominaisia sääntöjä ja eettiseen käytökseen. Vala on lupaus opettajalle, mutta ennen kaikkea harrastajalle itselleen. Vala lausutaan vyökokeiden, leirien ja kilpailujen yhteydessä ja harjoitusten alussa.
TAEKWON-DO VALA
1. Lupaan noudattaa Taekwon-Don sääntöjä.
2. Tulen kunnioittamaan opettajaa ja ylempiä vöitä.
3. Lupaan olla käyttämättä Taekwon-Do väärin.
4. Tulen olemaan puolestapuhuja vapaudelle ja oikeudenmukaisuudelle.
5. Autan rakentamaan rauhallisempaa maailmaa.

Choi Hong Hi, 9. Dan
Kenraali Choi Hong Hi on Taekwon-do lajin isä ja kehittäjä, joka perusti Taekwon-Don 11. huhtikuuta 1955.

Vuonna 1946 Choi Hong Hi päätti luoda korealaisen kamppailulajin, joka ylittäisi kaikki muut kamppailulajit sekä hengellisessä että teknisessä mielessä ja osoittaisi Korean kansan hengen ja viisauden koko maailmalle.

Choi Hong Hi käytti kymmenen vuotta tutkiakseen, suunnitellakseen ja kehittääkseen uusia hyökkäys- ja puolustustekniikoita Korean perinteisten kamppailulajien "Soo Bak Gi" ja "Tae Kyon" teknisten liikkeiden pohjalta. Kovan työn ja lajilleen omistautumisen ansiosta lopputuloksena syntyi Taekwon-do.

Kenraali Choi Hong Hi perusti 22. maaliskuuta 1966 International Taekwon-Do Federation -liiton, joka on maailman kattojärjestö ja lajin vanhin maailmanliitto. Se on toinen Taekwon-don maailmanlaajuisista merkittävimmistä kattojärjestöistä WT (World Taekwondo) ohella. ITF Taekwon-don päämaja sijaitsee nykyisin Viennassa, Itävallassa.
"Taekwon-Do is for everyone"
Gen. Choi Hong Hi
9 November 1918 – 15 June 2002
Made on
Tilda