POWER ITF TAEKWON-DO
JÄSENILLE

Täältä voit ladata teorian, saada lisätietoja puvuista, varusteista, lisenssistä sekä vyökokeista.

Teoria
Täältä voit ladata alkeiskurssiteorian, liikesarjamonisteet 9 gup – 1 Dan, sekä muut materiaalit.
Taekwon-Do puku (Dobok)
Taekwon-Do puku eli korean kielellä "Dobok", voi tilata seuran kautta. Puvun pitää olla ITF maailmanliiton hyväksymä virallinen ITF puku. Tällä hetkellä maailmanliiton hyväksytyt puvut ovat Sasung ja Daedo (ITF Approved versio). Puvun hinta on 01.01.2023 alkaen 50€.
Otteluvarusteet
ITF Taekwon-Do:n ottelussa käytetään seuraavat varusteet: otteluhanskat, jalkasuojat, säärisuojat, kypärä, hammassuoja, alasuojat (miehet ja naiset), rintasuojat (naiset). Otteluvarusteet käytetään sekä harjoituksissa, että kilpailuissa. Suosittelemme hankkimaan ITF maailmanliiton hyväksytyt otteluvarusteet, joita voi tilata seuran kautta.
Vyökokeet
Vyökokeet järjestetään noin 2 kertaa vuodessa. Seuran vetäjät opastavat harrastajia milloin on seuraavan vyökokeen ajankohta sekä paikka, joissa se järjestetään.
Lisenssi ja vakuutus
Taekwon-do lisenssi ja vakuutus ovat harrastajalle vapaaehtoisia, mutta niitä vahvasti suositellaan.
Taekwon-Do lisenssin hinta on 39 €. Taekwondolisenssi on tarkoitettu kaikille Suomen Taekwondoliiton alaisten seurojen jäsenille niin harrastajille kuin kilpailutoimintaan osallistuville. Lisenssi kattaa kaikki Taekwondoliiton alaiset lajit (WT- ja ITF-taekwondo).

Lisenssillä saat osallistumisoikeuden Suomen Taekwondoliiton tapahtumiin (leirit, kilpailut, ym tapahtumat). Lisenssin hankkimisen yhteydessä suositellaan myös OP Vakuutuksen Sporttiturvavakuutuksen ostamista.
Kilpaileminen
Taekwon-Do:ssa kilpailaan viidessä eri osa-alueissa: ottelu, liikesarjat, erikoistekniikka, murskaus ja itsepuolustus. Alemmille vyöarvoille kilpaileminen on täysin vapaaehtoista. Nykyisten vyöarvokoe vaatimusten mukaan 5 gup:sta (ylempi vihreä vyö) ylöspäin vähintään 1 kilpailu jollakin osa-alueella ennen vyökokeen suorittamista on pakollinen. Ei ole siis pakkoa kilpailla esim. ottelussa vaan voi kilpailla esimerkiksi pelkästään liikesarjoissa tai erikoistekniikoissa.

Seura tiedottaa aina tulevista kilpailuista ja harrastaja voi ilmoittaa halukkuudesta osallistua seuran vetäjille.
Harjoitusmaksut
Kuukauden harjoitusmaksut maksetaan seuran tilille aina kuluvan kuukauden aikana 15. päivään mennessä. Jokaisesta harjoituskuukaudesta tulee aina erillinen lasku. Maksuvälineenä käy myös E-passi. Jäsenmaksut maksetaan tammikuussa ja uudet jäsenet seuraavan kuukauden aikana.

Database maksuista tulee erillinen lasku keltaisesta vyöstä ylöspäin. Database maksu on 10€/vuosi. Taekwon-Do lisenssi ja vakuutus hankitaan Suomisportin kautta.
Lisätietoja teoriasta, vyökoevaatimuksista ja varusteista voit aina kysyä seuran vetäjiltä.
Made on
Tilda